16.08.2016

Ankara Müftülüğü'nde Görev Değişikliği...

Ankara Müftüsü Prof. Dr. Mefail HIZLI görev süresinin dolmasının ardından asli görevi olan Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyeliğine geri döndü. Prof. Dr. Mefail HIZLI’nın yerine Ankara Müftülüğü’ne vekaleten İl Müftü Yardımcısı Ali GÜLDEN görevlendirildi..

15 Ağustos 2016 tarihi itibarıyla vekaleten görevlendirilmesi sebebiyle devir teslim yapıldı. Görevi devralan İl Müftü Vekili Ali GÜLDEN, "Geçen süreçte hocamızdan çok şey öğrendiğim kanaatindeyim. Kendisine yeni görevinde başarılar dilerken, bundan sonraki süreçte, Ankara İl Müftülüğündeki hizmetleri daha ileri götürme gayret ve çabası içinde olacağız." dedi. Kendisini bu göreve layık gören başta Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez olmak üzere tüm yetkililere teşekkür etti.

Görevi Gülden'e devreden Mefail HIZLI da yaptığı açıklamada, din hizmetinin sadece camide olmadığını belirterek, "Üç yıldır onurla, şerefle yürüttüğüm Ankara Müftülüğünden, görev süremin sona ermesi sebebiyle ayrılarak önceki görevim olan Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyeliğine dönüyorum. Bu vesileyle beni böyle ulvi bir göreve layık gören saygıdeğer devlet büyüklerime teşekkürlerimi arz ediyorum." diye konuştu.

Görev süresi boyunca farklı proje ve çalışmalara imza attıklarını anlatan Prof. Dr. Mefail HIZLI, şunları söyledi:

"Bu süreçte, insanlığın son sığınağı olan güzel dinimiz İslam'ın ve doğru dini bilgilerin daha geniş kitlelere ulaştırılması, ibadet yerlerinin artırılması, hac ve umre hizmetlerinin daha verimli yapılabilmesi ve din görevlilerimizin mesleki bilgilerinin artırılması için müftü yardımcılarım, ilçe müftülerim ve din gönüllüsü kardeşlerimle birlikte Allah rızasını gözeterek tarafıma tevdi edilen bu onurlu görevi ifa etmeye çalıştım. Görevim süresince Ankara Müftülüğünün şerefini zedeleyecek hiçbir işe asla tevessül etmedim.

Bundan sonraki görev hayatımı, zihin dünyasını kimsenin tekeline vermemiş, yaşantısıyla örnek olan, hiçbir harici tesirin altında kalmayıp Kur'an ve sünnetin emirlerini düstur edinen, vatana ve millete sevdalı, bu coğrafyanın manevi değerleri için gerektiğinde ölümü göze alan, sadece Allah rızası için çalışan, seven ve sevilen din görevlileri, vaizler ve müftüler yetiştirmeye adayacağım."