13.08.2016

VEDA VE TEŞEKKÜR

Üç yıldır onurla, şerefle yürüttüğüm Ankara Müftülüğü görevimi, görev süremin sona ermesi sebebiyle bırakarak önceki görevim olan Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyeliğine geri dönüyorum. Bu vesileyle bendenizi böyle ulvi bir göreve layık gören saygıdeğer devlet büyüklerime teşekkürlerimi arz ediyorum. Görevim süresince tarafıma verdikleri büyük destek ve duydukları güven sebebiyle Ankara Valisi Sayın Mehmet KILIÇLAR Beyefendiye şükranlarımı sunuyorum.

Bu süreçte, insanlığın son sığınağı olan güzel dinimiz İslam’ın ve doğru dini bilgilerin daha geniş kitlelere ulaştırılması, ibadet yerlerinin artırılması, hac ve umre hizmetlerinin daha verimli yapılabilmesi ve din görevlilerimizin mesleki bilgilerinin artırılması için müftü yardımcılarım, ilçe müftülerim ve din gönüllüsü kardeşlerimle birlikte Allah rızasını gözeterek tarafıma tevdi edilen bu onurlu görevi ifa etmeye çalıştım. Görevim süresince Ankara Müftülüğünün şerefini zedeleyecek hiçbir işe asla tevessül etmedim.

FETÖ ve diğer terör faaliyetlerine asla taviz vermeyen, görevlerini şevk ve heyecanla yapan din ve vatan sevdalısı görevlilerime candan teşekkür ediyorum. Sadece Allah rızası uğruna yaptıkları hizmet sebebiyle büyük sevgi beslediğim ve her birini her zaman ailemin bir parçası olarak hissettiğim görevlilerimin üç yıl boyunca verdiği katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Hiç kimsenin kapatamayacağı gönül kapılarımızın her zaman sonuna kadar açık olacağını belirtmek isterim. Dualarda buluşmayı ümit ediyorum.

Bundan sonraki görev hayatımı; zihin dünyasını kimsenin tekeline vermemiş, yaşantısıyla örnek olan, hiçbir harici tesirin altında kalmayıp Kur’an ve Sünnetin emirlerini düstur edinen, vatana ve millete sevdalı, bu coğrafyanın manevi değerleri için gerektiğinde ölümü göze alan, sadece Allah rızası için çalışan, seven ve sevilen din görevlileri, vaizler ve müftüler yetiştirmeye adayacağım. Muvaffakiyet şüphesiz Allah’tandır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.13.08.2016

Prof. Dr. Mefail HIZLI