08.08.2016

Kutsal Topraklara Hac Yolculuğu Başladı.

2016 yılı hac vazifesini yerine getirmek üzere kutsal topraklara giden hacı adayları için Esenboğa Havaalanında program düzenlendi. Programa Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil YILMAZ, Suudi Arabistan Büyükelçisi Adel Siraj Saleh MERDAD, Hac Genel Müdürü Dr. Dursun AYGÜN, Vali Yardımcısı Hayrettin BALCIOĞLU, İl Müftü Yardımcıları, Havaalanı yetkilileri, hacı adayları ve yakınları katıldı.

Kocatepe Camii İmam Hatibi Mehmet ATICI’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Dursun AYGÜN yaptı. Dr. Dursn AYGÜN, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından verilen hizmetlerden ve Suudi Arabistan’da hacılara yönelik faaliyetlerinden bahsetti.

Sudi Arabistan Büyükelçisi Adel Saleh MERDAD, hacı adaylarımızın ibadetlerini en güzel şekilde yerine getirebilmeleri için Suudi Arabistan yetkilileri tarafından bütün tedbirlerin alınarak, hizmetlerin aksamaması için her türlü önlemin alındığını ifade etti.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil YILMAZ ise akıl, öfke ve şiddet duygularını bir kenara bırakarak, ölüm ötesine yolculuk ve ona hazırlık için aşk ve heyecanla dolu yüreklerin Yüce Allah’ın ve Peygamberinin yaşadığı kutsal mekânlara yapılan ulvi bir yolculuk olduğunu ifade etti. Program Prof. Dr. Hasan Kamil YILMAZ’ın yaptı güzel dua ile son buldu.