25.05.2016

Uluslararası Hacı Bayram-ı Veli Sempozyumu Başladı.

Anadolu’nun manevi liderlerinden Hacı Bayramı-ı Veli, Ankara’da düzenlenen uluslararası sempozyumla anılıyor. Ankara Kalkınma Ajansı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Ankara Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Kalem Eğitim Kültür Akademi Derneği’nin organizasyonu ile gerçekleşen programda, Hacı Bayram-ı Veli’nin düşünce dünyası ele alınıyor.

Sempozyum açılışına, Ankara İl Müftüsü Prof. Dr. Mefail HIZLI, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif ŞAYIK, TİKA Başkanı Dr. Serdar ÇAM, Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım BALCI, Kalem Eğitim Kültür Akademi Derneği Başkanı Murat TÜRKMEN ile akademisyenler ve çok sayıda Ankaralı katıldı.

Sempozyumun açılışında konuşan Ankara İl Müftüsü Prof. Dr. Mefail HIZLI, Hacı Bayram-ı Velî’nin, Ankaralıların yeterince farkına varamadıkları bir hazine olduğunu ifade ederek onun bir köşeye çekilerek hayatını devam ettiren biri değil, tam aksine hayatın bütünüyle içinde, ahlakıyla, manevi katkılarıyla toplumun her kesimince son derece saygı gösterilen büyük bir şahsiyet olduğunu vurguladı.

Sempozyuma katılan konuşmacılar arasında Prof. Dr. Mehmet AKKUŞ, Prof. Dr. Ethem CEBECİOĞLU, Prof. Dr. Yakup ÇİÇEK, Prof. Dr. Kadir ÖZKÖSE, Prof. Dr. Kenan ERDOĞAN, Prof. Dr. Hasan Kamil YILMAZ, Prof. Dr. Dossay KENZHETAYEV (Kazakistan), Doç. Dr. Huraman HUMMATOVA (Azerbaycan), Prof. Dr. Safvet HALİLOVİÇ (Bosna Hersek) ve Sawadogo NOUFO (Burkino Faso) gibi alanında değerli akademisyenler yer alıyor.

Kültürümüze sahip çıkarak ve modern dönemin problemlerine alternatif sunmak adına Hacı Bayram-ı Veli’nin hayatı, düşünceleri, vefatı sonrası tesir halkası, dil edebiyat yönü sempozyumun konusunu oluşturuyor.

Sempozyum genel konu başlıkları şöyle: Hacı Bayram-I Velî'nin Yaşadığı Dönem, Hacı Bayram-I Velî'nin Hayatı, Hacı Bayram-I Velî'nin Tarikatı ve Tesirleri, Hacı Bayram-I Velî'nin Dönemindeki Ahiler ve Diğer Tarikat Temsilcileriyle Münasebetleri, Hacı Bayram-ı Velî'nin Tasavvufi Görüşleri, Hacı Bayram-I Velî'de Dil ve Edebiyat.