17.05.2016

2016 Fahri Kur'an Kursu Öğreticisi Sınav İlanı

ANKARA MÜFTÜLÜĞÜNDEN SINAV İLANI

(Fahri K.K.Ö. Sınavı- 2016)

İlimizdeki geçici öğretici ihtiyacını karşılamak üzere aşağıda belirtilen ilçelerimizde ek ders karşılığı görevlendirilecek geçici öğretici sınavı yapılacaktır.

Bu çerçevede ;

1- Başvurduğu ilçe sınavında başarılı olanlar 2016 yılı yaz dönemi ve 2016-2017 Eğitim Öğretim döneminde ihtiyaç duyulan Kur’an Kurslarında geçici Kur’an Kursu öğreticisi olarak görevlendirilecektir.

2- Sınav için sadece bir İlçe Müftülüğüne müracaat edilebilecek olup, birden fazla İlçe Müftülüğüne müracaat edenlerin (sınavı kazansalar dâhi) sınavları geçersiz sayılacaktır.

3- Müracaatçı hangi İlçeden başvurmuşsa sınavı kazanması halinde başvurduğu İlçe dışında başka bir İlçede görevlendirilmeyecektir.

4- 2014 yılı KPSS (DHBT) den en az 60 ve üzeri puan alanlar müracaat edebileceklerdir. (Bu puan müracaat edebilmenin ön koşuludur. Puan ortalamaya dâhil edilmeyecektir. Puanlamada sözlü sınavı esas alınacaktır.)

5- 2015-2016 eğitim öğretim döneminde İl Müftülüğümüzce yapılan geçici Kur’an Kursu öğreticiliği sınavına girip 70 ve üzeri puan alanlar, bu ilan edilen sınava girmeden geçici görevlendirmede öncelik verilerek tekrar görevlendirilecektir.

6- Müracaat etmek isteyenler 31.05.2016 Salı günü mesai bitimine kadar belgelerinin aslı ile birlikte (dilekçe, diploma, nüfus cüzdanı, 2014-2015 KPSS (DHBT) puan belgesi, varsa hafızlık belgesi, varsa özel eğitim verebileceğine dair sertifikalar) görev almak istedikleri aşağıda belirtilen İlçe Müftülüklerimizden birine şahsen müracaat edeceklerdir.

Sınav 02-03 Haziran 2016 tarihinde yapılacaktır. Sınav Ankara İl Müftülüğünde saat 09.00’ başlayacak olup, sınav sonuçları www.ankaramuftulugu.gov.tr adresinden ilan edilecektir.

NOT: Fahri Kur'an Kursu Öğreticisi İhtiyaç Listesi Ektedir.